HTML

Kedvelés

Friss topikok

  • CSHK: A kampány egyébként zseniális! :) (2010.12.23. 21:11) Visszatérés
  • CSHK: @The Lone Gunman: Nekem a szürkemarha hiányzott... Gondolom az esetleges asszociációk miatt nem vá... (2010.12.23. 21:03) World of Potentials
  • The Lone Gunman: A Twanta-t is érdemes kipróbálni, Orbán Viktornak egy üveg vodkát javasol, Julian Assange nevében ... (2010.12.23. 20:51) Karácsonyi Like
  • ad-renalin: @I Am Online: Ugyan már, semmi baj. :) (2010.08.26. 13:33) Interaktív magyar módra
  • I Am Online: Bal oldalon megjelenik egy hangjegy, aminek egy légycsapó a feje. És most veszem észre, a jobb ol... (2010.08.25. 15:52) 2 in 1 rádió

2010.12.23. 14:32 I Am Online

Karácsonyi Like

Címkék: reklám facebook online karácsony twitter hellókarácsony social media

Az előző post kicsit gonoszra sikerült, hogy lássátok, valójában milyen kedves emberke vagyok is én, összegyűjtöttem nektek pár szuper karácsonyi online kampányt. Ezúton szeretnék mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánni a legszebb ajándékkal: a manipulációval!

 

 

 

 

 

2 komment

2010.12.23. 13:33 I Am Online

World of Potentials

Címkék: politika reklám magyar magyarország országimázs public szektor

Hát szóval lett új országimázs filmünk. Nem akarok gonosz lenni, hiszen bennem is azért magyar szív dobog (vannak még ilyen szóvirágaim). Amikor a barátnőm megnézte, ezt mondta: "Engem leginkább a montreal-i image filmre emlékeztet. Amikor azt megnéztem, azt éreztem, szeretnék ott lakni. Amikor ezt megnéztem, megint azt éreztem, hogy szeretnék Montreal-ban lakni." De térjünk vissza a komolyság talajára (ez már nem is szóvirág, inkább képzavar), íme a film:

 

3 komment

2010.11.22. 11:16 I Am Online

Visszatérés

Címkék: kreatív online marketing van interaktív alternatív social media damme jean claude vandammizer

Igen, tényleg eltűntem egy kis időre, ez tény. Ha a blog olyan, mint a cápa (ha nem mozog, meghal), akkor ez talán már csak egy csontváz. Bocsánat, porcváz. De talán sikerül egy kicsit kiengesztelnem mindenkit egy olyan visszatérővel, akit talán még nálam is jobban hiányoltatok: The Man Himself Jean-Claude Van Damme!

 

3 komment

2010.08.25. 15:29 I Am Online

2 in 1 rádió

Címkék: média kreatív print alternatív

Nem szoktam offline kampányokról írni, de ez most kivétel. Valami igazán ötletes dologra bukkantam a szomszédságban. A romániai Magic FM rádióadó egy nagyon ütős kis kampánnyal állt elő. Az ötlet lényege az, hogy a rádióadás alatt a zenéhez egy olyan frekvenciát kevernek, ami "megszabadít" a szúnyogoktól.

 

 

2 komment

2010.08.24. 12:01 I Am Online

Interaktív magyar módra

Címkék: magyar online marketing gerilla marketing interaktív red bull vírus marketing interactive media

Eddig teljesen elkerülte a figyelmemet, hogy még idén tavasszal a Red Bull és a Friendly Digital Advertising előállt egy interaktív videós kampánnyal. A dolog lényege, hogy az egyes helyzetekben meg kell találni a Red Bullt. Hát igen. Ennyi.

 

 

3 komment

2010.08.23. 15:55 I Am Online

Nem csak banner van...

Címkék: marketing online marketing interaktív alternatív flash játék interactive media

Az online marketing nehéz dolog. Mindenki online nyomul, mindenkinek van honlapja, AdWords kampánya, blogja, Facebook oldala, Twitter feedje. Persze ez nem annyira meglepő, az interneten egyszerűen minden vagy reklám, vagy reklámfelület. Ahogy minden médiumon.

Ennek megfelelően a legtöbb cég úgy is használja az internetet, mint a többi médiumot. A hagyományos online hirdetések éppen csak a felszínét karcolgatják az internetben rejlő lehetőségeknek. Ez persze nem baj. Vannak olyan célok, amiket így is kell elérni. Így lehet könnyedén információkat közölni egy termékről, ráadásul nem is keveset, és így lehet elérni azokat a vásárlókat, akikben már megvan az érdeklődés magva.

Szólj hozzá!

2010.08.18. 18:10 I Am Online

Choose Your Destiny!

Címkék: youtube gerilla marketing interaktív vírus marketing közösségi média social media

Az egyszerű vírus videózás egy kicsit megállt az utóbbi időben. Az emberek elkezdték észrevenni, miről is van szó, és elkezdett itt is bekapcsolni a „Ne akarj nekem semmit eladni” reflex. Plusz, egyszerűen mindenki unja már a sablon vírusvideókat. Persze mindig van egy jól kitalált Bikicsunáj, ami fel-felüti a fejét, de a jelek szerint a közösségi média interaktivitásában edződött néző már egy kicsit többet szeretne.

A Youtube valahogy mindig kilógott a social media kategóriából, mert, bár közösségi, vagyis bárki feltölthet, hozzászólhat, stb., de megőrizte a TV-től örökölt „mondom-figyelsz” jellegét. Már jó ideje elérhetők a Youtube interaktív funkciói, mégis viszonylag kevés üzleti kihasználását láttam eddig. Amiket láttam, azok viszont nagyon ötletesek. Éppen ezért, ennek a bejegyzésemnek nincs egyéb célja, mint hogy felhívjam a figyelmet: új lehetőségeink vannak, lehet őket reklámozásra, vírusgenerálásra használni!

 

Szólj hozzá!

2010.08.04. 16:13 I Am Online

Hogy viselkedj a közösségi oldalakon?

Címkék: marketing facebook online marketing linkedin twitter netikett közösségi média social media közösségi jelenlét

Egyre többen használják üzleti célokra a közösségi oldalakat, lassan minden cégnek és szabadúszónak van néhány profilja vagy csoportja a Facebook-on, Twitter-en, LinkedIn-en, és a többi hasonló oldalon, és egyre többen blogolnak, vesznek részt fórumokon.. Valahogy elterjedt az a nézet, hogy ez minden esetben egy követendő út, és ebbe most nem is mennék bele. Tényleg sok haszna lehet bizonyos esetekben.

Azt viszont, az eddigi tapasztalataim szerint, senki nem mondta el ezeknek az embereknek, hogy hogyan kellene viselkedni ezeken a platformokon. Egyre többször kell embereket, céges profilokat hide-olnom, törölnöm, mert egyszerűen visszaélnek azzal, hogy írhatnak az üzenőfalamra, vagy küldhetnek nekem üzenetet. A legrosszabb a dologban, hogy azokkal van a legtöbb probléma, akik ezt „szakmai alapokon” művelik, az egyik legdurvább spam-elő például social media success guide-ot árul.

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása