HTML

Kedvelés

Friss topikok

  • CSHK: A kampány egyébként zseniális! :) (2010.12.23. 21:11) Visszatérés
  • CSHK: @The Lone Gunman: Nekem a szürkemarha hiányzott... Gondolom az esetleges asszociációk miatt nem vá... (2010.12.23. 21:03) World of Potentials
  • The Lone Gunman: A Twanta-t is érdemes kipróbálni, Orbán Viktornak egy üveg vodkát javasol, Julian Assange nevében ... (2010.12.23. 20:51) Karácsonyi Like
  • ad-renalin: @I Am Online: Ugyan már, semmi baj. :) (2010.08.26. 13:33) Interaktív magyar módra
  • I Am Online: Bal oldalon megjelenik egy hangjegy, aminek egy légycsapó a feje. És most veszem észre, a jobb ol... (2010.08.25. 15:52) 2 in 1 rádió

2010.12.23. 13:33 I Am Online

World of Potentials

Címkék: politika reklám magyar magyarország országimázs public szektor

Hát szóval lett új országimázs filmünk. Nem akarok gonosz lenni, hiszen bennem is azért magyar szív dobog (vannak még ilyen szóvirágaim). Amikor a barátnőm megnézte, ezt mondta: "Engem leginkább a montreal-i image filmre emlékeztet. Amikor azt megnéztem, azt éreztem, szeretnék ott lakni. Amikor ezt megnéztem, megint azt éreztem, hogy szeretnék Montreal-ban lakni." De térjünk vissza a komolyság talajára (ez már nem is szóvirág, inkább képzavar), íme a film:

 

 



Értem én, hogy így a huszadik imázsfilm környékén már nehéz új dolgokat kitalálni, meg minden. Valahogy magam előtt látom a kreatív csapatot, amint megkapják a briefet: "Legyen valami fiatalos, legyen benne, hogy Magyarország mennyi szép dolgot adott a világnak, legyen benne valami aktuális fejlődés, és legyen benne egy szép szlogen arra, hogy mennyi lehetőség van ebben az országban". Jó, akkor kezdjük a szlogennel, Margitka, légy oly kedves írd be a Google Fordítóba, hogy a lehetőségek földje! Land of possibilities? Nem az igazi. Dobjunk rá egy szinonímaszótárat. World of Potentials? Mindegy, jó lesz. Addig a Pisti írja be Wikipediába, hogy magyar találmány, az első tíz jó lesz, csak szedd ki, ami már volt, ne legyen megint Rubik kocka! Aktuális fejlődés? Legyen a 4-es metró, az úgyis még vagy 5 évig aktuális lesz. De mitől lesz fiatalos? Ötleteket kérek! Mondjuk legyen valami fúziós zene, az úgyis olyan cool, meg mondjuk legyenek a szereplők is fiatalok! És meg is volt a koncepció.

Néhány apróság:

- Biztos, hogy Szilárd Leó a hűtőszekrénnyel jó választás volt? Nem olyan ez kicsit, mintha Németország Hitler festményeivel vagánykodna?

- Fényáteresztő beton? Komolyan, ennyire kifogytunk az ötletekből?

- A barlangos résszel arra akartak utalni, hogy Magyarországon jár a világon a legalacsonyabb bírság közszeméremsértésért? Talán arra akartak utalni: Magyarországon szexelhetsz a világörökség védett barlangjaiban is?

- Olyan szép, ahogy a turista lányok Tihanyban gyönyörű magyar akcentussal azt kiáltják: Hungary!

- A malac meggyalázásával a piacos jelenetben nálam kicsit tűllőttek a célon, ez egyszerűen beteg, undorító, és hullagyalázó. Ez lenne Magyarország?

- Lerobban a bérelt autó, és nem jön az autómentő. Ez szintén hungarikum?

- És persze megint nem lehetett kihagyni az éjszakai Budapest képét a Barátok Közt archívumából, ugye?

Na jó, nem akarok én senkinek beszólni, teljes mértékben támogatok minden országimázs programot, de azért egy kicsit illett volna még agyalni ezen.

Ti mit gondoltok?

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iamonline.blog.hu/api/trackback/id/tr62534661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CSHK 2010.12.23. 20:54:48

A turista-koncepció miatt kimondottan zavart a 4es metró Tours, és Kodály-módszer... Ezekbe minden bizonnyal a hazánkba látogató összes utazó betekintést nyerhet...
Enyhe idegrángást kaptam a pucér csajos tolltól és az újra meg újra felbukkanó kutyáktól is, nem is beszélve a folyamatos képzavarokról (mert ugye ahol bor van, ott pl. puli nincs).
Ó, és a kegyelemdöfés: paprikafüzér??? De most komolyan...

The Lone Gunman 2010.12.23. 20:58:10

Aha, kutya van bőven, de sehol egy rackanyáj?!

@Nicole Name: 4es metró Tours like!

CSHK 2010.12.23. 21:03:08

@The Lone Gunman: Nekem a szürkemarha hiányzott... Gondolom az esetleges asszociációk miatt nem vállalták be... :)
süti beállítások módosítása